testületi ülés

2019.02.15. 19:10

Bérfejlesztésekről is döntöttek a rendkívüli testületi ülésen

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A közös önkormányzati feladatok ellátásáról tanácskoztak és hoztak döntéseket a képviselők a szerdai rendkívüli testületi ülésükön. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, Bátaszék, Alsónyék és Alsónána közös képviselő-testülete elfogadta az idei évre szóló költségvetést. Központi téma volt a béremelés, mert mint mondta, csak ennek segítségével tudják a kiváló szakembereket megtartani. Az önkormányzathoz tartozó dolgozók illetményalapját 38.650 forintról 50.000-re emelték, ami 18 millió forinttal jelent nagyobb bértömeget a tavalyihoz képest, tette hozzá.

A béremelés téma volt a mikrotérségi óvoda és bölcsőde, valamint az egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmény-fenntartó társulás költségvetésének elfogadásánál is. A polgármester elmondta, a bérfejlesztésben kell lépéseket tenni annak érdekében, hogy a meglévő állomány számára érdemes legyen helyben maradni, és az érkező szakemberek számára nyújtson az önkormányzati feladatellátás perspektívát.

Elfogadták a képviselők az idei évre szóló közfoglalkoztatási programot is, az idén 19 embert kívánnak ezen a területen foglalkoztatni, melyhez a város biztosít ötmillió forint önerőt, ami a teljes költség harminc százaléka.

Kiválasztották a képviselők a jelentkezők közül a tervezési feladatok elvégzéséhez szükséges szakembereket. Így a közelmúltban vásárolt számvevőségi épület állapotát szeretnék felmérni, a műemlék-jellegét megőrizni, kérdés mindez mekkora feladatot, költséget jelent. A másik terület a művelődési ház fűtési rekonstrukciója, melyhez szintén kiválasztották a tervezőt.

Jóváhagyták a képviselők az idei évre szóló Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) támogatás felhasználását. Idén várhatóan 80 millió forint támogatás érkezik a TETT-től a város költségvetésébe, ennek a felhasználásáról döntöttek a képviselők.

Közmeghallgatást tartanak

Közmeghallgatást tartanak a képviselők és dr. Bozsolik Róbert polgármester a Városházán március 21-én, csütörtökön, délután 5 órakor. Beszámoló hangzik el a múlt év gazdálkodásáról és az idei év önkormányzati terveiről. Az idei évben is megvannak a források ahhoz, hogy a város fejlődni tudjon, az állami támogatások területén, és a saját bevételek tekintetében 320 millió forinttal tudnak kalkulálni. Az egyéb bevételeknél a tavalyihoz hasonló mértékű a bevétel, és jelentős maradvánnyal rendelkezik a város a folyamatban lévő pályázatok miatt.

Szó esik majd arról is, hogy a szennyvíz-beruházási munkálatok miatt a helyi járatos buszok esetenként és időszakonként nem tudnak Kövesdre bemenni. A tömegközlekedést igénybe vevőket a buszmegállókban és a buszokon tájékoztatják az utazóközönséget a változásokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában