Szent Vér-ereklye

2019.02.18. 13:00

Dombóvár térségébe, Mágocsra került az ereklye

Wessely Gábor

Kilenc esperesi kerület alkotja a Pécsi egyházmegyét. Most, pünkösdig – június 8-ig – elviszik a bátai Szent Vér-ereklyét minden jelentősebb templomba. (Az eseperesi kerületen belüli vándoroltatásáról a helyi esperes dönt.)

A szekszárdi kerületben már körbevitték. A paksi kerület záró helyszíne a tolnai templom volt. Oda Tengelicről került Farkas József lelkész által pénteken, majd Ravasz Csaba plébános vitte tovább Mágocsra, ami már a dombóvári kerülethez tartozik. A további helyszínek és időpontok egy része már ismert. A nagyböjti vasárnapokon a pécsi plébániákon lesz a Szent Vér-ereklye, a nagyhéten a székesegyházban, és május 18-25-ig Máriagyűdön.

Minderről Sümegi József diakónus, a bátai kegyhely őre adott tájékoztatást. Hozzátéve: az ereklyevándoroltatás célja, hogy a hívek helyben fejezhessék ki tiszteletüket Krisztus megváltói vére iránt. Egyébként ez a program az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való lelki előkészület része. Az egyházi esemény 2020-ban lesz, Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában