Német Nemzetiség

2019.02.21. 09:30

Jótékonysági sváb bál, ingatlanra gyűjtenek

Mauthner Ilona

Fotó: Beküldött kép

Idén is nagy sikerrel rendezte meg a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület és a Bátaszéki Német Nemzetiségi Önkormányzat a sváb bált a múlt hét végén. Kardos Gábor, az egyesület vezetője elmondta, a helyi általános iskola auláját sikerült kibérelni az eseményre, melyben nagy segítséget kaptak a helyi önkormányzattól, az iskolát fenntartó intézménytől, valamint a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége Egyesülettől.

A bál fővédnökei a közelmúltban kitüntetett, bátaszéki származású dr. Gerner Éva, az Unser Bildschirm felelős szerkesztője és dr. Gerner Zsuzsanna, a Németországi Szövetségi Köztársaság tiszteletbeli konzulja, a pécsi egyetem tanszékvezetője volt.

A bálon bemutatták a vendégeknek azt a német nemzetiségi tanösvényt, melyet a tervek szerint május végén szándékoznak átadni a látogatóknak. A tanösvénynek egyébként nyolc állomása lesz, és tartalmi szakértői dr. Gerner Éva és dr. Gerner Zsuzsanna.

A bálon elhangzott az is, hogy téglajegyek vásárlásával a leendő közösségi ház megvalósulását segítették a jótékonykodók. A német nemzetiségi közösség szeretne megvásárolni egy olyan ingatlant, ahol az egyesületi életet, nyári tábort, összejöveteleket lehet lebonyolítani. A jó hangulatról a mohácsi Karawanka zenekar gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában