víztisztítás

2019.02.24. 13:00

Kisebb lesz a környezet terhelése

A Völgység öt települése látja hasznát a korszerű szennyvíz-kezelésnek.

Szeri Árpád

Fotó: Máté Réka

Lakossági fórumot tartott február 19-én Bonyhád önkormányzata az Észak- és közép-dunántúli szennyvíz-elvezetési és kezelési fejlesztés című tervezet jelenlegi állását bemutatva. Mint arról már beszámoltunk, a szakszerű tisztítás révén a környezetterhelés csökkentése és egészségesebb lakókörnyezet valósulhat meg. Ezzel együtt a környező felszíni és felszín alatti vízminőség is védelmet kap. A művelődési ház nagytermében megjelent érdeklődőket Filóné Ferencz Ibolya polgármester köszöntötte, majd felidézte: a város 1,8 milliárd forintot nyert a szennyvíztelep rekonstrukciójára.

A projekt nemcsak Bonyhád, hanem Cikó, Kakasd, Kismányok és Nagymányok számára is előnyös: hiszen a feladatot ellátó Mezőföldvíz Kft. közösen végzi ezen települések szennyvizének kezelését, elvezetését.

– Az idei esztendő egyik jelentős beruházása ez a projekt, mely része annak a hatmilliárd forint pályázati forrásnak, amit az utóbbi időben megnyertünk – mondta el Filóné Ferencz Ibolya, aki végezetül mindenkinek megköszönte eddigi munkáját és további sikereket kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában