tanács

2019.02.09. 13:00

Kizártuk magunkat az autónkból, kihez forduljunk?

Fekete Dávid

Fotó: Shutterstock

Szapora szívverés, szédülés, könnyek. Döbbenet és pánik lesz úrrá rajtunk, amikor ráeszmélünk: kizártuk magunkat az autónkból. Bevett, azonnali megoldást nyújtó praktika nincs az ilyen helyzetekre. A pótkulcsban, ha rendelkezünk vele, a környékbeliek segítségében, vagy szakemberek tudásában bízhatunk.

Sok internetes fórumon találkozhatunk azzal a kérdéssel, mihez kezdjünk, ha kizártuk magunkat a gépjárműből. A javaslatok pedig mindig ugyanazok: törd be az ablakot, vagy feszítsd ki az ajtót annyira, hogy egy drót beférjen, és a végére hajlított kampóval elérd a gombot. Egyik sem kivitelezhető kár nélkül, ami viszont nagy eltérés a két lehetőség között az a kár mértéke. Ha szerencsénk van, maximum a festék pattog le, ha nincs, meghorpad a karosszéria, esetleg megfeszül a zár, illetve új ablak után nézhetünk.

Takács József, autószerelő mester azt tanácsolja, hogy karosszérialakatosoknál érdeklődjünk segítség után. Ők viszonylag könnyen megoldják a problémát. Ha nem találunk karosszérialakatost a környéken, bízhatunk lakatosokban. Egynéhány autószerviz is foglalkozik ilyen esetekkel.

Teljesen kétségbeesni tehát nem szabad, az autónkhoz hozzáférünk majd idővel, a kezdeti pánikot követően, hideg fejjel, szakemberhez kell fordulni. Ha pedig úgy sem sikerül, a környékbeliek közreműködésében bízhatunk, ha másban ez nem is nyilvánul meg, egy darab drótot biztosan átnyújtanak majd. Egy biztos: jobb, ha a kulcs mindig a kezünkben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában