gyermek­osztály

2019.02.01. 19:36

Nyolcmillió forinttal támogatták a felújítást a települések

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

Felújították és korszerűsítették a Tolna Megyei Balassa János Kórház gyermek­osztályának belgyógyászati részlegét. A Szekszárd-környéki Polgármesteri Konzultációs Fórumhoz tartozó települések közül húsz vett részt a felújítási programban. Döntő többségük jelen volt a pénteki sajtótájékoztatón, amelyre az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalom okán nem az osztályon, hanem a főigazgatói tárgyalóban került sor. Filmen viszont bemutatták a felújítás eredményét.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, hogy a megyeszékhely önkormányzata saját költségvetéséből 2017-ben felújított egy teljes szintet. A kezdeményezésére 2018 májusában szerveződött összefogás, amellyel a beteg gyerekek és az osztály dolgozóinak a körülményeit tették komfortosabbá. E célból mintegy nyolcmillió forintot sikerült összerakni.

Fotó: Makovics kornél

A munkálatokban részt vett a szekszárdi önkormányzat festőbrigádja és a kórház szakemberei is, közreműködésük olcsóbbá tette a kivitelezést. Mint a polgármester elmondta, pénteken megállapodtak abban is, hogy hasonló nagyságrendben hozzájárulnak a további felújításhoz, illetve eszközcserékhez.

Ács Rezső megköszönte a támogatást valamennyi polgármesternek és a képviselő-testületeknek, és ugyanezt tette dr. Németh Csaba főigazgató is. A felújítás során megtörtént az első emeleti belgyógyászati részleg festés-mázolása, valamint a fürdőblokkok korszerűsítése. Az egykori elkülönítőkből, önálló fürdőblokkal ellátott kétágyas betegszobákat alakítottak ki. Ezekben a szobákban lehetőség van arra, hogy szülők is megfelelő kényelemben maradhassanak beteg gyermekükkel. Szintén a szülők részvételét segíti az ápolásban, hogy a korábban felújított második emeleten, most még egy, lehajtható szülői fekvőhellyel ellátott, baba-mama kórterem kialakítása is folyamatban van. Ez a program is két éve kezdődött, és szeretnék folytatni.

Tavaly év végén fejeződtek be a munkálatok, januárban megtörtént a műszaki átadás, és megkezdődött a felújított részlegben a gyógyító munka. Nagy megtiszteltetést, és erőt ad a mindennapi munkájukhoz, hogy a környező települések ily módon is megbecsülik az itt folyó gyógyító munkát – mondta a főigazgató.

Borítóképünkön (balról): Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere, Ács Rezső, valamint dr. Németh Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában