testületi ülés

2019.02.05. 09:30

Több új munkahelyet is biztosít a támogatás

Szeri Árpád

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Az előző évhez képest harmincmillió forinttal több állami támogatást kap a bonyhádi Gondozási Központ, mely intézmény a Völgységi Önkormányzatok Társulásának nyújt szolgáltatásokat. A kapcsolódó előterjesztést a város képviselő-testülete legutóbbi ülésén hagyta jóvá.

Filóné Ferenc Ibolya polgármester, a napirendi pont előterjesztője elmondta: az állami támogatások összege idén 155 millió 270 ezer forint a tavalyi 124 millió 302 ezer forinttal szemben. A támogató szolgálat, az idősek otthona, a tanyagondnoki, az átmeneti ellátás bevétele a támogatások tartalmának változatlansága mellett az előző évihez képest 11 millió 104 ezer forinttal emelkedett, míg a család-, és gyermekjóléti szolgálat és központ állami támogatása 19 millió 194 ezer forinttal nőtt. A kettő összege nemcsak eléri, hanem valamelyest meg is haladja a 30 millió forintot.

– A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény értelmében tavaly szeptember elsejétől kötelező biztosítani az óvodai és iskolai segítő tevékenységet – folytatta a polgármester. – Erre több mint 16 millió forint állami támogatást kapunk. A Gondozási Központ által kezdeményezett és a Társulás által támogatott demens gondozás működtetésével 9,5 millió forintos állami támogatásban részesülünk. A működési bevételek tervezése a szolgáltatást igénybe vevők száma, valamint a jóváhagyott térítési díjak alapján történt. Az intézmény engedélyezett álláshelyeinek száma január elsején 55,5 fő volt, ezt a létszámost a jogszabályi előírásoknak való megfelelés érdekében 59 álláshelyre javasoljuk emelni.

Az állami támogatások igénylésére Bonyhád Önkormányzata, mint gesztor jogosult, majd a kapott állami támogatást a Társulásnak átadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában