matematikaverseny

2019.03.12. 07:00

A legjobb ötvenkilenc diák kapott jutalmat

Harmincadik alkalommal rendezték meg Bonyhádon a Zrínyi Ilona matematikaversenyt.

Mauthner Ilona

Fotó: Máté Réka

Harmincadik alkalommal rendezték meg idén a Zrínyi Ilona Matematikaversenyt, melynek a megyei eredményhirdetésére tegnap délután került sor a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

Simonné Krum Eszter, a verseny megyei szervezője kérdésünkre elmondta, az első fordulóban az idén 59.624 diák oldotta meg a feladatokat, közülük 14.612 diák volt határon túli (felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és vajdasági). Tolna megyében hat város hét iskolájában zajlott a megyei forduló 1004 résztvevővel, közülük a legeredményesebb 59 diákot jutalmazták a tegnapi eredményhirdetésen. Legtöbbjük egyéni versenyben ért el kimagasló eredményt, de volt közük több olyan tanuló is, aki az egyéni versenyben ugyan nem került a legjobbak közé, de csapatban nyújtott kiemelkedő eredménye miatt díjazott lett.

A versenyt több cég, szervezet, alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Neumann János Egyetem és a bonyhádi önkormányzat is támogatta.

A csapatok közül a 2. és a 3. osztályban dombóvári, a 4. osztályban pedig paksi szerepelt a legjobban. Az ötödik osztályosok közül tamási diákok, a 6. osztályosok közül dombóváriak, a 7. osztályosok közül a szekszárdiak, míg a 8. osztályosok közül bonyhádiak lettek a legjobbak.

Egyéniben a különböző korcsoportokban összesen huszonegy diák ért el kiemelkedő eredményt. A teljes listát a nevekkel és az eredményekkel a teol.hu-n olvashatják. Nem csak a diákokat, de azok felkészítő tanárait is köszöntötték, tizenkét kiváló szaktanárt, akik tíz különböző iskolában tanítják matematikára a tanítványaikat.

Döntőbe jutottak

A megyei verseny legsikeresebb versenyzőit az április 12. és 14. között Szombathelyen megrendezendő országos döntőbe várják. Meghívást kapott: Tandi Krisztina (Paks), Apáti Márk (Dombóvár), Kulcsár Lídia (Nagymányok), Bognár Ágnes (Tamási), Stigli Zsuzsanna (Dunaföldvár), Horváth László (Tolna), Lakatos Lukács (Dombóvár), Görcsös Ákos (Szekszárd), Doszpod Sarolta (Szekszárd), Szanyi Attila (Bonyhád), Hamar János (Szekszárd) és Werner Péter (Bonyhád).

Teljes eredménylisták

Az egyéni teljesítmények listáját ITT, a csapateredményeket ITT, az iskolák összesített eredményességét pedig ITT tekintheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában