borverseny

2019.03.29. 15:20

A Schieber Pincészet bora lett idén a legjobb

Mauthner Ilona

Fotó: Mártonfai Dénes

Meghozta ma délelőtt a döntést a csúcszsűri: a legjobb vörösbor idén a Schieber Pincészet 2016-os évjáratú Tabu Kékfrankosa lett a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen.

A Szekszárdi Borvidéki Borverseny csütörtökön kezdődött, de a legalább kilencven pontot elért borok közül, mintegy negyven mintából a csúcszsűri pénteken választotta ki a legjobbakat, így például a legjobb fehéret, rozét és vöröset is, de csak az utóbbit nevezte most meg. A magas rangú ítélő bizottságnak tagja volt Vida Péter, Vesztergombi Ferenc, Takler Ferenc és Mészáros Pál, akik valamennyien elnyerték már az Év Bortermelője címet, (az ezen címmel szintén rendelkező Dúzsi Tamás is a zsűri tagja lett volna, de más elfoglaltsága miatt nem tudott ott lenni a mai eseményen), valamint Bodri István, a Szekszárdi Hegyközség elnöke, Bősz Adrián, a Szekszárdi Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke és Heimann Zoltán, a Szekszárdi Borászok Céhe elnöke.

Mint megírtuk, a Szekszárdi Borvidéki Borversenyre 238 borminta érkezett be, közülük a 90 pont felettiek kerülhettek a csúcszsűri elé, amely a vörös mellett számos más kategóriában is kiválasztotta a legjobbat, de a többi eredményt majd csak az április 27-én tartandó Szent György-napi borünnepen hirdetik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában