bűnmegelőzés

2019.03.10. 14:45

Az átadott üzenet lényege: nem vagy egyedül

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A bűnmegelőzésről hallgattak előadást a fiatalok Dombóváron nemrégiben. A városban minden általános- és középiskola kapott meghívót, így megtelt a színházterem a Tinódi Házban.

Az Útjelző, reflektorfényben az ifjúságvédelem elnevezésű programsorozatot első ízben mutatták be a szervezők. Az elindult prevenciós projekt még tizenöt helyszínen hívja fel a tizenévesek figyelmét a drogfogyasztás, a prostitúció, a kirekesztés, az iskolai erőszak és az internet útvesztőire Tolna-Baranya és Somogy megyében.

A „z generációs” közönség teljes figyelmét lekötötte a változatos, és sokoldalú előadás. Élő zene, rövid videók és a hangtechnika tette színesebbé a fontos kérdéskört. A szervezők elégedettek lehettek, mert a nézőtéren kialudt a mobilok fénye, és a diákok tekintete érdeklődésről árulkodott. Az üzenet egyértelmű és világos volt: Nem vagy egyedül!

A rendezvény második felében bevonták a diákokat is a kommunikációba. A szakemberek a fiatalokhoz közel álló, az internet és a digitális játékvilág által ismert vendégeket is hívtak.

Érdekes volt látni, ahogy az interaktív beszélgetés során az első percek inaktivitása után – a felajánlott újságok hatására, amelyet a vendégek hoztak – sorra jelentkeztek és tették fel kérdéseiket a diákok. Az előadók többször hangsúlyozták, hogy minden helyzetben van egy pont, amikor érezhetik, hogy bajban vannak, hogy amit tesznek, az nem helyes, és megértették, hogy nem szégyen segítséget kérni. Problémáikkal, kérdéseikkel fordulhatnak szüleikhez, tanáraikhoz vagy akár pszichológus szakemberhez is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában