mulatság

2019.03.10. 18:10

Vidám előadás és bál is volt egy napon

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Farsangi mulatságot szervezett nemrégiben a nagyszékelyi önkormányzat, így idén immár második alkalommal bálozhattak felújított művelődési házukban a település lakói.

– A farsangi program az Értényi Pajtaszínház Szombat munkanap című színdarabjával kezdődött – tájékoztatta lapunkat Arany Beáta közművelődési munkatárs. Elmondta, hogy az előadásnak nagyszékelyi vonatkozása is volt, mert a színdarabot a község egyik lakója, Csáki Csilla írta és rendezte, a közreműködők ötletei alapján. A vidám előadás közben a közönség könnyeiket potyogtatta nevetés közben. A huszonöt tagból álló társulat műsorában egy tánccsoport is szerephez jutott. Nekik is nagy sikerük volt, ők kapták az egyik legnagyobb tapsot az előadás során. Az est soron következő programja a felvonulással egybekötött jelmezverseny volt, amelyet a hajnalig tartó bál követett.

A kisebbek eközben egy ötpróba keretei között zajló rendhagyó fánkevő versenyen mérhették össze étvágyukat és persze ügyességüket. A bált a tombolasorsolás szakította félbe, amelyen pezsgőt és tortát lehetett nyerni. A táncban megfáradt lábak pihentetésére kiváló alibit nyújtott egy kifejezetten erre az alkalomra összeállított fotókiállítás, amely régi, új és alkalmi nagyszékelyi lakosok egy-két évvel, vagy akár néhány évtizeddel ezelőtti farsangi fényképeiből készült. A kiállítás március végéig lesz megtekinthető a nagyszékelyi művelődési házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában