karbantartási alap

2019.03.16. 15:15

Külterületi utak újulnak meg

Arról a képviselők, hogy a helyi gazdákkal közösen útkarbantartási alapot hoznak létre.

Mauthner Ilona

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A múlt évben döntöttek arról a képviselők, hogy a helyi gazdákkal közösen útkarbantartási alapot hoznak létre, amelybe befolyt összeget külterületi utak szilárd útburkolatának építésére valamint a szükséges kátyúzási munkálatok elvégzésére fordítanak. A külterületi utak állapota egyébként téma volt a márciusi eleji gazdafórumon is.

A polgármesteri hivatal kérése, hogy a befizetéseket minél hamarabb tegyék meg a gazdák. A befolyó összeghez az önkormányzat ugyanannyi forintot tesz hozzá, hogy megkezdődhessenek az idei munkálatok – olvasható a bataszek.hu honlapon. A tavalyi maradvány, és az idei évben befizetett összegből a tervek szerint a Bonyhádi út és az Orbánhegyi út közötti útszakaszt javítják ki.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester a gazdafórumon elmondta, sikernek könyvelik el, hogy a tavaly belépett tizenkét gazdálkodó mellett további tizenhárom földhasználó is csatlakozott a külterületi utak szabályzatának elfogadók köréhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában