Magyar Közút

2019.03.16. 09:30

Súlykorlátozást vezettek be a 61-es pincehelyi Kapos-hídján

TN

Fotó: Beküldött kép

Forgalombiztosítási okokból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. március 15-től határozatlan ideig súlykorlátozást vezetett be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján. Ennek alapján a 16 tonnánál nagyobb össztömegű járművek nem használhatják a felújításra szoruló közúti hidat.

Mint arról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatott, a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végeznek. A 61-es főút pincehelyi szakaszán lévő Kapos-hídon végzett legutóbbi átfogó fő- és statikai vizsgálat alapján a szakemberek korábban a gyalogos járdákat lezárták, a hídon a járművek pedig egy nyomon haladhatnak, a gyalogosok pedig a járműforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek – mint arról korábban beszámoltunk. A hídon a korábbi vizsgálatok eredményei alapján a 16 tonnánál nehezebb gépjárművekre vonatkozóan súlykorlátozást vezettek be. Az érintett járművek számára a terelő utat jelzőtáblákkal jelölik ki.

A pincehelyi Kapos-híd teljes átépítésre szorul, az ehhez szükséges tervek elkészítését követően a beruházáshoz szükséges, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. éves üzemeltetési és fenntartási költségkeretén felüli forrás biztosítását követően indulhatnak el a rekonstrukciós munkálatok. Valamennyi érintett mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák. A jelenlegi és tervezett korlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a korlátozásokat az autósok és gyalogosok biztonsága érdekében vezették be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában