testületi ülés

2019.03.29. 09:30

Támogatja a város a határon túli beiskolázást

Mauthner Ilona

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Támogatási szerződések módosításáról döntöttek a helyi képviselők a héten megtartott rendkívüli bátaszéki testületi ülésen. A Rákóczi Szövetség támogatási kérelmét pozitívan bírálták el a képviselők az idén is, mint az elmúlt években mindig, így ötvenezer forinttal támogatta a bátaszéki önkormányzat a határon túli magyarok beiskolázását.

Pár nappal korábban, március 21-én közmeghallgatást tartottak a Városháza Házasságkötő termében. Közel harminc érdeklődő jelent meg az eseményen, hogy meghallgassa dr. Bozsolik Róbert polgármester tájékoztatását az elmúlt hónapok tevékenységéről, majd a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) elnökét, Darabos Józsefnét (aki egyben Bátaapáti polgármestere is) hallgatták meg, aki értékelte a társulás elmúlt időszakban végzett tevékenységét.

Volentné Daróczi Beáta, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló üzemvitel-biztonság vezetője az idei feladatokról beszélt. Ez év második felében megkezdődik az újfajta hulladékcsomag beszállítása és végleges elhelyezése a létesítményben. A szakember lakossági kérdésre megnyugtató választ adott az üzembiztonsággal kapcsolatban, mint mondta, garantált a megfelelő működés.

A lakosság részéről érkezett kérdések egy része a csapadékvíz elvezetésével és városfejlesztési tervekkel volt kapcsolatos.

Dr. Bozsolik Róbert elmondta, hogy továbbra is várják a bátaszékiek észrevételeit, hozzászólásait, ugyanakkor kérte, hogy a lehetőségéhez mérten próbáljon meg mindenki tenni a lakókörnyezete tisztaságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában