Éneklő Ifjúság

2019.04.12. 20:00

A cél, hogy minél többen énekeljenek

Budavári Kata

Fotó: Makovics Kornél

Az újjászervezés óta harmadik alkalommal rendezte meg Naszladi Judit, a szekszárdi Garay János gimnázium tanára, az intézmény leánykarának vezetője és a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége az „Éneklő Ifjúság” Díszhangversenyt Szekszárdon.

A koncert minősítés is egyben, és mivel német nemzetiségi énekkarok is megmérettek, négytagú zsűri értékelte az együtteseket Kertész Attila Liszt-díjas karnagy vezetésével.

Naszladi Judit elmondta, tizenkét kórus jelentkezett a hangversenyre, amelyek között szekszárdi, bonyhádi és pécsi is van, továbbá olyan, amely nemrég alakult, így először minősíttette magát. Ez külön öröm Naszladi Judit szerint.

A minősítés egy évre szól, és az általános iskolásokból és középiskolásokból álló énekegyütteseknek, illetve a kórusvezetőknek ez azért fontos, mert ha van eredmény, az iskolák is szívesebben támogatják az egyébként nem egyszer nehéz körülmények között dolgozó énekkarokat. A mozgalommá terebélyesedett „Éneklő Ifjúság” célja, hogy minél többen énekeljenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában