keresztút

2019.04.19. 18:10

A keresztutat idézték fel a gyerekek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

A Dienes Valéria, a Baka István, a Gyakorló és a Szekszárdi Garay János Általános Iskola néhány diákja együtt idézte fel Jézus Krisztus keresztútjának állomásait: Pilátus halálos ítéletétől kezdve a sírba helyezéséig, majd feltámadásáig. Tették mindezt a Mérey utcai idősek otthonában és az Értelmi Fogyatékosok Országos Érdekvédelmi Szövetségében. A diákok a közelgő húsvét alkalmából ezzel szerették volna szebbé tenni az idősek és a fogyatékkal élők egy napját.

– Közös énekléssel kezdtünk, majd a padlóra tett eszközök, anyagok, gyertyák, szalagok, kövek segítségével jelenítettük meg a keresztutat. A negyven perces előadás alatt imádkoztunk is. Jézus halálakor a Miatyánk imádságot mondtuk el közösen, a feltámadását pedig énekkel köszöntöttük. A keresztút felidézése során több információ is elhangzott, hogy még érdekesebbé tegyük az eseményt. Például sokat meséltem Veronika kagylóselyemből készült kendőjéről, amellyel Jézus arcáról letörölte a vért – mondta lapunknak Janó Attiláné hittan oktató. A padlóképes foglalkozások mindkét helyszínen majd háromnegyed órán át tartott. Janó Attiláné elmondta, hogy a diákok kezdetben féltek, hogy sikerül-e majd átadniuk a keresztút jelentőségét, de végül akkora sikert arattak, hogy örömmel készülnek a következő hasonló eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában