fejlesztés

2019.04.18. 19:10

A környezetet óvja a szennyvíz kezelése

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Uniós és állami támogatással – a kettő együttesen 1,8 milliárd forint – készül el az a szennyvízelvezetési és kezelési fejlesztés, amely Bonyhádon kívül Cikó, Kakasd, Kismányok és Nagymányok településeket is érinti. A projektet hivatalosan is megnyitó rendezvényen Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere elmondta, mielőtt elkezdődött volna a munka, lakossági fórumot tartottak, ahol tájékoztatták az érdeklődőket arról, hogy miért fontos ez a beruházás, illetve válaszoltak a feltett kérdésekre.

A múlt hétfői nyitórendezvényen elhangzott: az új szennyvíztelep létrejötte több szempontból is fontos. Elsődleges cél, hogy a településeken keletkező szennyvizet ártalmatlanítsák, és annak elhelyezését hosszú távra megoldják, megóvva ezzel a talajvizet és az ivóvízbázist, illetve a felszín alatti vizek minőségét.

A beruházáshoz szükséges munkaterületet a múlt év augusztusában adták át. Az építkezés és a próbaüzem pedig már az idei évben kezdődött el. A szennyvizes fejlesztés befejezése 2020 július közepére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában