jubileum

2019.04.02. 16:20

Dombóvár a várossá avatásának évfordulóját ünnepli

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Negyvenkilenc évvel ezelőtt, 1970. április 1-jén avatták várossá Dombóvárt, ebből az alkalomból április első hetében hagyomány szerint érdekes és változatos programokat szervezetek, a részletekről Somlai Adrien a Tinódi Ház vezetője tájékoztatott. Március 29-én a komlói születésű Orsós Teréz festőművész érdekes színvilágú kiállításával nyitották meg a rendezvénysorozatot.

Kedden, a gasztronapon Gianni Annoni műsorvezető és Nagy Ervin színész főzési tudományukat mutatták meg, és belekóstolhattak a résztvevők az egyszerű és gazdaságos konyhai praktikáiba. Szerdán az egészségnap keretében a csikkmentes városért, a tisztaság jegyében szerveznek akciót a Tinódi Ház előtti téren. A projekt keretében különböző feladatokban kapcsolódhatnak be a városlakók. Még ezen a napon egészségügyi szűrések lesznek szintén a művelődési házban, a hallás- és szemvizsgálat mellett a legnagyobb hangsúlyt az anyajegyszűrésre helyezik. Este a negyven éves kultúrház születésnapját ünnepelik, 1979. április 3-án adták át a jelenlegi épületet. Két helyszínen fényfestéssel, különböző fellépőkkel és óriási tortával emlékeznek.

Csütörtökön, a tudomány napján a Helytörténeti múzeumban, Gróf Apponyi Sándor emlékéhez kapcsolódóan egész napos konferencia és kiállítás nyílik. Pénteken este extrém sportgálán olyan sportágak kerülnek előtérbe, amelyek kevésbé közismertek, mint bothúzás, és rúdsport. Szombaton is több program várja az érdeklődőket: Majoros János keramikus kiállítása nyílik a galériában és az ünnepi gálán sor kerül sor a városi elismerések átadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában