ünnepi készülődés

2019.04.14. 15:15

Húsvétra hangoló programokkal várták a kisgyermekes családokat

A rossz idő miatt elmaradt szabadtéri tojáskeresésért bőven kárpótolta a kicsiket a Babits rendezvénytermében tartott játszóház és bábszínház.

Buschmann Adrienn

Fotó: Mártonfai Dénes

Színes, kreatív programokkal várta Szekszárdon az érdeklődőket a Babits Mihály Kulturális Központ vasárnap 9 és 13 óra között.

A húsvéti játszóházban kicsik és nagyok is megtalálták a kedvükre való elfoglaltságot. A picik külön elkerített részen, szőnyegen ugrálhattak, rajzolhattak, libikókázhattak és építhettek, míg a nagyobbak – ovisok és kisiskolások – szülők és nagyszülők segítségével készülődhettek a jövő hétvégi ünnepre.

Rengeteg kézműves foglalkozás közül választhattak az érkezők: a gyermekek és kísérőik tojást festettek és díszítettek, húsvéti dekorációt készítettek, rajzoltak, ragasztottak és varrtak a változatos, vidám programon.

Kétségtelen azonban, hogy az egyik legnépszerűbb az arcfestő asztal volt, ahonnan egymás után álltak fel a szuperhősnek, hercegnőnek, cicának maszkírozott lurkók.

A szerző felvétele

Miután a legtöbben már elfáradtak a kézműveskedésben és eldicsekedtek csodás alkotásaikkal, 11 órakor az Óperenciás Bábszínház zenés, interaktív, részben élőszereplős mesejátéka vonzotta a színpad elé a jelenlévőket. Gyerekek és felnőttek kacagtak Fortélyos mester, a róka és „barátja”, Lompos farkas cselszövésein, miközben Nyúlcsi Júlcsival énekeltek és táncoltak. Segítettek felgöngyölíteni a sonkalopás és egyéb csalafintaságok ügyét is a vidám parasztembernek.

A szerző felvétele

A rendezvényterem előtti részen különleges, saját készítésű termékekkel felszerelt standok gondoskodtak az egyedi szuvenírek beszerzésének lehetőségéről is.

A szerző felvétele

További képek:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában