Tavaszi Nagytakarítás

2019.04.12. 15:30

Kicsik és nagyok is szedték a szemetet

Elkezdődött az V. Tavaszi Nagytakarítás Szekszárdon. Lakóközösségek, civil szervezetek, intézmények és egyénileg is sokan csatlakoztak a pénteken és szombaton zajló akcióhoz.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

A jelentkezések alapján úgy ezer ember szedi a szemetet Szekszárd közterületein két napig. Az V. Tavaszi Nagytakarításhoz a hagyományoknak megfelelően nem csak magánszemélyek, hanem intézmények, civil szervezetek is csatlakoztak.

Szedték a hulladékot a legkisebbek is, a Perczel ovisok óvodájuk környékén takarítottak. A kicsi dolgos kezekre kesztyűt húztak, és zsákokba gyűjtötték az eldobott csikket, papírt, de találtak egy elárvult foci labdát is. Az óvodások egyike, a hat éves Hauszknecht Anna igen okosan rávilágított, hogy jó lenne, ha mindenki fontosnak tartaná a környezet tisztaságát, és senki sem szemetelne. Azt is elmondta, elszomorító, hogy az állatok megeszik a hulladékot, és ezért elpusztulnak.

A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör önkéntesei Fotó: Mártonfai Dénes

A kicsik munkáját a nevelők mellett dr. Haag Éva alpolgármester és Ács Rezső polgármester is segítette, aki szerint különösen fontos, hogy a gyerekeket is bevonják ebbe a programba. A városvezető tájékoztatása szerint hétfőre és a közelgő húsvétra szép tisztaság lesz a városban.

Az akcióhoz csatlakozott a Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör is. A tagok házuk előtt és máshol is nagy ügybuzgalommal szedték a szemetet.

A Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a „Te szedd!” akcióhoz hasonlóan a városi nagytakarításhoz is csatlakozott. Ma két fogvatartott volt a civil önkéntesek segítségére abban, hogy megtisztítsák a szeméttől a börtön körüli utcákat. Ez része a jóvátételi programnak, és ahogy az intézet vezetése kiemelte: a társadalom felé pozitív üzenetet közvetít a közös munka, illetve az előítéletek leküzdését is remélik tőle.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában