borverseny

2019.04.09. 19:10

Kihirdették, hogy mely nedűk érdemelték ki a Paks Város Bora címet

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Kihirdették a városi borverseny eredményeit Pakson. Az idei megmérettetésre 136 bort neveztek a termelők, ebből huszonhét minta arany-, negyvenhat ezüst-, harminckettő bronzminősítést kapott, tizenkilenc pedig oklevelet. A legeredményesebb borásznak Fehér József bizonyult – írta meg a Paksihirnok.hu.

A versenyhez kapcsolódóan hirdették meg a Város bora megméretést. Erre huszonnégy bort neveztek, végül a fehérborok közül a bonyhádi Danubiana Kft. paksi szőlőből készített Chardonnay-ja, a vörösborok közül pedig Nepp Henrik Cabernet Franc bora nyerte el a címet. A Város borait reprezentációs célra használja a városvezetés, míg a lakosság a helyi rendezvényeken kóstolhatja meg azokat.

Az eredményhirdetést a Prelátusban tartották, ahol Barnabás István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Úgy látja, folyamatosan fejlődik a paksi borászat, és évről évre jobb borokkal büszkélkedhetnek a termelők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában