villámcsődület

2019.04.02. 18:10

Léggömbök szálltak az autizmus világnapján

Balázs László, Máté Réka

Fotó: Mártonfai Dénes

Kékbe borult a szekszárdi Garay tér, ahol az Esőmanók, Tolna Megyei Autistákért Egyesület szervezett zenés, táncos villámcsődületet. A „Mindannyian mások vagyunk” címet viselő rendezvény csak a bemelegítés volt, hiszen az egyesület április 6-án, szombaton bonyolítja le nagy eseményét, amely egyben figyelemfelhívó, jótékonysági találkozó is az autizmussal együtt élők javára. A programon gyermekek és felnőttek számára zenés, táncos műsorokat szerveznek, fellép a Csurgó zenekar és az Iberican tánccsoport, illetve közös jótékonysági futást, kerékpározást is rendeznek több távon. A közösségi megmozdulás után este a Placcon jótékonysági bál követi a sportos programokat.

Bonyhádon is megemlékeztek a világnapról. A Petőfi Sándor általános iskola és a gimnázium diákjai közül mintegy százan sétáltak el együtt, ruházatukon valami kéket viselve a Városházára, ahol Filóné Ferencz Ibolya fogadta őket. A város polgármestere megvendégelte a fiatalokat, majd beszélt az autizmusról. A résztvevők megnézték az Esőmanók filmjét a témáról, majd az általános iskola speciális tagozatának pedagógusa, Nikolov Bea szólt néhány szót. Távozás előtt az Anna Cukrászda felajánlásával készült kék süteményeket fogyaszthattak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában