fejlesztés

2019.04.22. 09:30

Nyárra már el is készül a szennyvizes fejlesztés

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Zajlik a szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés, mely Bátát és Bátaszéket, valamint a hozzájuk tartozó körzeteket is érinti. A munkálatok javában folynak, Bátán az úgynevezett alsószögi részben, illetve Bátaszékhez tartozó Kölesden és Lajvéron dolgoznak jelenleg. A bátaszéki szennyvíztelep rekonstrukciója is folyik, tájékoztatta lapunkat Huszárné Lukács Rozália, Báta polgármestere. A vezetékek már a földben vannak, és a házaknál lévő „csonkokra” lehet majd rákötni.

Uniós és állami támogatással készül a szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés. Júliusban elkészülnek a munkálatokkal, ekkor kezdődik egy hathónapos próbaüzem, mondta a polgármester.

A rendezvényen dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere elmondta, a felújított szennyvíztelep létrejötte nagyon fontos, hiszen a településeken keletkező szennyvizet ártalmatlanítják itt, az elhelyezését hosszú távra megoldják. Védik ezzel a talajvizet és az ivóvízbázist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában