tanúságtétel

2019.04.25. 09:30

Sírva mesélt az abortuszáról

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

– Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek, még sosem jártam Szekszárdon – mondta bemutatkozásakor Olaj-Rabóczky Anett a napokban a szentmise után tett tanúságtétele kezdetén a Belvárosi Katolikus Templomban. A fiatal nő többször elsírta magát, amikor elmesélte a történetét.

Olaj-Rabóczky Anett családja a vallását nem gyakorló katolikus volt. Amikor egyetemista lett, és különköltözött tőlük, végképp hátat fordítva Istennek, belemenekült a kapcsolatokba, és egyik fiú karjaiból a másikba omlott. Ebben az időszakban kapott meghívást egy vidéki házibuliba is, amely fontos állomása lett az életének. Összejött ugyanis egy olyan fiúval, akinek – úgy tudta – nincs párkapcsolata. Miután átélte vele élete első egyéjszakás kalandját, még akkortájt, azután, a buli hajnalán találkozott a fiú menyasszonyával, egy nyolc hónapos várandós lánnyal. Olaj-Rabóczky Anett szó szerint belebetegedett a megaláztatásba.

Néhány héttel később először azt hitte, hogy csak megfázott, azonban a terhességi tesztek bizonyossá tették számára, hogy egyéjszakás kapcsolatából kisbabája fogant. Döntenie kellett a sorsáról. Ahogy fogalmazott, néhány nap alatt határozott az abortusz mellett, mert nem akart szégyenben maradni, szomorú leányanya lenni, valamint megszakítani a tanulmányait.

Azonban az abortusz után még nagyobb lelki teherrel nézett szembe. Az idő nem gyógyította be a sebeit. Szerencsére a munkahelyén megismerkedett mostani férjével, akiben megtalálta a lelki társát. Négy gyermekük született, három fiú és egy lány. Ahogy fogalmazott, minden kívánsága teljesült, gyönyörű családja van, de az elvesztett gyerekét a mai napig siratja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában