Teret kaptak a tehetségek

2019.05.03. 18:10

A faddi általános iskolába került a vándorkupa

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Immár hatodik esztendeje szervezi meg a Tolnai Szent István Katolikus Gimnázium azt a tanulmányi versenysorozatot, melyen a járás általános iskolásai bizonyíthatják tudásukat. A felső tagozatos tanulók egyéniben matematika, magyar nyelv és irodalom, idegen nyelv, történelem tantárgyakban méretik meg magukat, emellett összesített csapatverseny is van természet tudományokból. Minden tantárgy külön nap az egy hetes versengésben.

A Faddi Gárdonyi Géza Általános Iskola tehetséges kisdiákjai már eddig is sokszor értek el jó eredményt, most viszont megszerezték a legtöbb dobogós helyezést. A mintegy harminc faddi versenyző közül különösen kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhet a 6. B. osztályos Acsádi Petra és a 8. A. osztályos Szoboszlai József.

A meggyőző összteljesítménynek köszönhetően a faddi iskola elnyerte a gimnázium alapította vándorkupát. A serleget ma délelőtt, a faddi intézmény Gárdonyi napján vette át Papp Ernő igazgató Novothné Bán Erzsébettől, a tolnai gimnázium igazgatójától.

Borítóképünkön: Papp Ernő vette át a vándorkupát Novothné Bán Erzsébettől

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában