fórum

2019.05.14. 16:20

A nemzetek Európájára van szükség

Varga Szilvia

Fotó: Varga Szilvia

A negyedik európai parlamenti választáson nagyobb a tét, mint bármikor korábban – hangzott el a lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón Tamásiban hétfőn este. Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy Európa két jövője között kell választanunk május 26-án. A legfőbb kérdés, hogy meg tudjuk-e állítani a bevándorláspárti politikát, amely az utóbbi években Brüsszelből kiindulva veszélybe sodorta Európát, az európai emberek biztonságát, a hagyományos európai keresztény kulturális gyökereket. Más politikára van szükség. A Fidesz-KDNP listáján olyan jelöltek szerepelnek, akik Európa és Magyarország érdekeit képviselik, és a külső határok megvédését, valamint az itt élő emberek biztonságát tartják a legfontosabbnak.

A fórumon Porga Ferenc polgármester köszöntője után Süli János, a térség országgyűlési képviselője, a Paks II. beruházásért felelős miniszter, mint házigazda elmondta, hogy bízik a magas részvételben. Felhívta a jelenlevő választópolgárok figyelmét arra, hogy az elkövetkező szűk két hétben egy-két jó szóval, fél mondattal érdemes agitálni a környezetünkben élőket, érdemes munkát fektetni az utolsó pillanatig, mivel Magyarország és Európa jövőjéről szavazunk.

A fórumsorozat tamási állomásán sorsdöntő választásnak nevezte Hidvégi Balázs a május 26-i szavazást. A legfontosabb vitakérdés, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlás ellenes lesz az elkövetkező öt évben Európa vezetése. Olyan politikai erőre van szükség, amely képes megvédeni a hagyományos értékrendet, és azokat a nemzeti kereteket, amelyek számunkra fontosak. Számos példával szemléltette a résztvevőknek a magyar kormány elmúlt tizenkét évben elért eredményeit, jövőbeni elképzeléseit szembeállítva a brüsszeli elvárásokkal, képviselt politikával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában