alkotói pályázat

2019.05.18. 09:30

A tűzoltók munkáját mutatják be a művek

Hanol Erzsébet

Fotó: TMKI

Jutalmazták az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázat megyei fordulójába érkezett legjobb műveket. A zsűrizésben Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, Mezősi Andrea, Boros Eszter és Diószegi Edina rajzpedagógusok voltak a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság segítségére, és több mint négyszáz alkotás közül választották ki a díjazottakat.

A pályázatot óvodások, általános iskolások és középiskolások számára hirdették meg, a cél az volt, hogy különböző technikával készült munkáikon keresztül mutassák be, miként képzelik a a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A legtöbb rajz az előző évekhez hasonlóan idén is a szekszárdi Wunderland óvodából érkezett, az intézményből kereken száz alkotást küldtek be. Az iskolák között 2018 után másodszor is a tolnai Wosinszky Mór Általános Iskola diákjai voltak a legaktívabbak, akik az idén hetvennégy alkotással pályáztak.

A díjazottak névsorát ITT, alkotásaikat pedig ITT találják. A díjátadón készült fotókat ITT tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában