felvonulás

2019.05.02. 17:30

Bolondoztak a végzős diákok

Bolondballagást tartottak több helyen a megye középiskoláiban. A végzős diákok többsége ünnepélyes keretek között pénteken búcsúzik iskolájától.

Budavári Kata

Fotó: Mártonfai Dénes

Bolondoztak ma délelőtt a szekszárdi Garay János Gimnázium tizenkettedikesei. A végzősök jelmezbe bújtak, a fiúk közül volt, aki lánynak, a lányok között akadt olyan, aki panda mackónak, Frida Kahlónak vagy éppen Piroskának öltözött. A ballagásra ebben az intézményben holnap délután öt órakor kerül sor.

A szekszárdi Csapó Dániel középiskola sokadik alkalommal szervezte meg az iskola hagyományos traktoros felvonulását. A végzős tanulók lufikkal, szalagokkal díszített gépekkel Palánkról indultak, végigjárták a várost, természetesen a városközponton is áthaladtak. Az idei felvonuláson tizenkét traktor vett részt, az érettségizők így búcsúztak az iskolától, a várostól, a hivatalos ballagást pedig szokás szerint szombaton délelőtt tartják.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeiből a következő napokban összesen 876 diák ballag el, tudtuk meg Gödrei Zoltán kommunikációs előadótól. Tájékoztatása szerint az egészségügyi szakképző május 3-án 11 órától, a vendéglátó tagintézmény pedig a városi sportcsarnokban 11.30-tól tartja ballagási ceremóniáját. A Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolájában 15 órakor lesz a ballagás, a Bezerédj István Szakképző Iskola ünnepsége a PTE KPVK aulájában 16 órakor kezdődik.

A vidéki tagintézmények közül a paksi I. István Szakképző Iskola május 3-án, pénteken 13 órától, a dunaföldvári Magyar László Szakképző Iskola 16 órától, a dombóvári Apáczai szakközépiskola 18 órától, az Esterházy Miklós Szakképző Iskola 16 órától, a bonyhádi Perczel Mór Szakképző Iskola 17 órától tartja a ballagást, a tamási Vályi Péter Szakképző Iskolában pedig szombaton reggel kilenc órakor kezdődik.

Borítóképünkön: a szekszárdi Garay János Gimnázium diákjai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában