tanulmányi verseny

2019.05.06. 18:10

Első és nyolcadik helyet is szereztek

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Kiválóan szerepeltek a Szekszárdi Szakképzési Centrum tagintézményeinek diákjai az április 27-én, Veszprémben megrendezett Országos Szakközépiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny döntőjén. Somogyi László, a dombóvári Esterházy Miklós Szakképző Iskola 9. osztályos tanulója első helyezést ért el. Az intézmény fennállásának történetében ilyen sikerre eddig még nem volt példa.

A verseny három – helyi, regionális, valamint országos – fordulóból állt. Somogyi László már decemberben megkezdte a felkészülést, hetente több alkalommal is különórákon gyakorolt a felkészítő tanáraival, Herczeg Máriával, valamint Nagyné Varga Ágnessel.

Veszprémben, a döntőn, az 1945-1989 közötti történelemből, Móricz Zsigmond és Ady Endre munkásságából kellett egy online tesztet kitöltenie, emellett pedig Tóth Árpád költő bőrébe bújva kellett megfelelnie egy állásinterjún. A dombóvári diák stílusos volt: a versenyre a múlt század elején divatos zakóban és szemüvegben érkezett. Öltözete mellett a tudásában sem volt kivetnivaló, hiszen megnyerte az országos döntőt.

Somogyi László asztalosnak készül, szorgalmas és jó tanuló, felkészítő tanárai szerint megérdemelten lett első egy nagyon nehéz versenyen.

A veszprémi döntőben jól szerepeltek a szekszárdi vendéglátó szakképző diákjai is, csapatban a nyolcadik helyen végeztek. A tagiskola képviseletében versenyző Kónya Zsanett, Molnár Karina és Szabó Zoltán alkotta hármas a régióból az első helyen jutott a döntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában