fórum

2019.05.28. 18:10

Fontos számukra a lakosság véleménye

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

Ismét a településképi arculati kézikönyv elkészítésével és a településképi rendelet megalkotásával kapcsolatban tartott lakossági fórumot az önkormányzat. Ezúttal a kézikönyv munkaközi anyagát mutatták be. Horváth András főépítész a Paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy az arculati kézikönyv szerkezete összeállt. Sikerült megtartani az összhangot a város szabályozási tervével, az ott kialakult és megszokott övezetek felhasználásával, helyenként azok összevonásával, de az eddigi kontúrokon belül tudták a karaktereket megállapítani.

A lakosság partnerként május 16-ig bejelentkezhetett, és eljuttathatta javaslatait az illetékesekhez. A főépítész hozzátette, azt szeretnék, hogy a lakosság által fontosnak tartott értékek jelenjenek meg a kézikönyvben, szinkronban a szakmaisággal. Mint mondta, az eddigi fórumokon elhangzottak segítették a munkát, olyan véleménnyel nem találkoztak, ami a tervezőkével ellentétes lett volna.

Az arculati kézikönyv jelenlegi formája elérhető a Paks.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában