szertartás

2019.05.31. 15:20

Huszonkét fiatal bérmálkozott Zombán

Brunner Mónika

dav

Fotó: Beküldött kép

A több mint kétszázötven éves zombai Római Katolikus templom tetejének megáldásáról, és huszonkét fiatal bérmálásáról szólt a múlt vasárnap a község életében. Zombáról nyolc, Sióagárdról és Hőgyészről négy, Szakályból kettő, Kétyről, Felsőnánáról, Mözsről és Harcról egy fiatal bérmált. Az eseményen jelen volt Zomba és Hőgyész polgármestere, dr. Udvardy György pécsi megyés püspök és Serban Valentin, Zomba plébánosa is.

– Tavaly készült el a templom teteje, köszönhetően az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, 2015-ös nyertes pályázatunknak – nyilatkozta lapunknak Serban Valentin plébános. Elmondta, hogy a pályázatnak köszönhetően tizenkét millió forinthoz jutottak, amely sajnos nem bizonyult elégnek, ezért az összeget a Pécsi Egyházmegye nyolcmillió forinttal egészítette ki, úgymond kölcsönbe adta, hogy elkészülhessen a templomtető. Az ajándékba kapott összegből a zombai híveknek ötmillió forintot kell visszafizetniük. Serban Valentin plébános elmondta, hogy ebből kétmillió forintot a hívek már össze is gyűjtöttek.

Borítóképünkön a Zombai Férfikar látható, akik felléptek az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában