sajtótájékoztató

2019.05.14. 17:30

Két napon át rengeteg programot kínál a mesefesztivál

A Grimm-mesék jegyében zajlik le május 25-26-án Szekszárdon a Háry János Mesefesztivál. A két napon összesen ötven program és több száz fellépő várja a gyermekeket, szüleiket, illetve az érdeklődőket.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A részletekről ma hallgattak meg tájékoztatót a sajtó munkatársai a Babits Mihály Kulturális Központban. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, hogy a hagyományokhoz híven a szombati nyitónapon ezúttal is mesével kedveskedik a gyermekeknek, vasárnap pedig dr. Haag Éva alpolgármester teszi ugyanezt. A polgármester azt is közölte, hogy a fesztiválon az összes helyi köznevelési intézmény szerepet vállalt. Vagy saját produkcióval a színpadon, vagy kiegészítő programokkal színesítve az amúgy is különleges hét végét.

Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója a kínálatról adott összegzést. Szombaton a polgármesteri megnyitó után a városi mesemondó verseny díjazottjai mutatkoznak be. Ezt követően a Búgócsiga Zenede és a Kispárna Mesezenekar ad műsort. Később mások mellett Kovács Dominik és Viktor mesemondók adnak közre érdekes történeteket, majd a Vaga Banda cirkuszos mókázása következik. Gubás Gabi és zenekara 19.30 órától szórakoztatja a közönséget. A szombat fénypontjaként 21 órakor kezdődik a Legények, leányok, gyújtson fényt ceruzátok! című fényfestés, illetve a rajzpályázat eredményhirdetése.

Vasárnap 9.30 órától a Főnix Művészeti Műhely kezdi a sort a Piroska és a farkas című mesével, majd szó szerint színre lép a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia. A Kifli zenekar 17 órától csap bele a húrokba, 18.30 órától pedig Bíró Eszter és zenekara ad ízelítőt Állati Zenés ABC című lemezéből.

Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta, hogy a Mesefesztivál – miképp az tavaly is bebizonyosodott – képes kiragadni a gyermekeket a mindent elnyelő, számítógépek építette virtuális térből.

Fellegvárban

A Háry János Mesefesztiválon – ahol Horgász Dezső, mint Rigócsőr király lesz a házigazda – huszonkét színpadi produkció és huszonnyolc kiegészítő program invitálja kalandozásra a legifjabb korosztályt. Négyszögletű Kerek Erdő mesés játékparkokkal és állatsimogatóval, Kézműves Udvar, Civil Cukrászda, Kihívások Tere ügyességi játékokkal, Mocorgó, Ringató, Babajátszó, Német hangolódó játszóház, légvárak, a város leghosszabb aszfaltrajza, rendőrségi- és katasztrófavédelmi bemutató, nyelviskolák foglalkozásai és mozivetítések – íme a széles választék.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának rendezvénye – a Babits Mihály Kulturális Központ megvalósításában – túlmutat a város határán, egyediségéből adódóan már országos hírnévre tett szert. Három gyémánt, egy arany, hat ezüst és tíz bronz támogatója révén ezen a hét végén Szekszárd valóban a gyermekmese világának fellegvára.

Képünkön: Gerzsei Péter, Ács Rezső és Zsikó Zoltán a sajtótájékozatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában