sajtótájékoztató

2019.05.28. 17:30

Megtartják a hal- és vadünnep jó hagyományait

A megyeszékhelyen a hagyományoknak megfelelő tartalommal rendezik meg az idén is pünkösdi hal- és vadünnepet.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Az év egyik legfontosabb rendezvénye közeleg, június hetedike és tizedike között rendezik meg a pünkösdi hal- és vadünnepet, mondta Ács Rezső a megyeszékhely polgármestere a mai sajtótájékoztatón. A Babits Mihály Kulturális Központ szervezi a műsorokat, amelyek négy napon át kínálnak élményeket gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Ami már bevált azon nem változtatnak, hangsúlyozta. A műsor egy részét a szekszárdi és szekszárdi kötődésű együttesek biztosítják, az országosan ismert vendégek mellett. A teljesség igénye nélkül fellép a Hősök, a Csurgó zenekar, a Marko Markovic Brass Band, Király Viktor, aki a The Dreamers együttessel lép színpadra, Halász Judit és zenekara. Itt lesz a Cotton Club Singers, Fenyő Miklós, a Budapest Ragtime Band, Nagy Feró és a Beatrice, illetve a M.É.Z. együttes is. Lesz táncszínházi produkció és több mesejáték. Zsikó Zoltán, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, a programokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a neki kedves műsorszámot. A rendezvényt támogató vállalkozásoknak köszönhetően a műsorok túlnyomó része ingyenes, tette hozzá a polgármester.

Főszerepet kapnak a hal- és vadételek, és borból sem lesz hiány. Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke sikertörténetnek nevezte az előző három közös rendezvényt, beleértve az egységes arculat kialakítását. Három étterem lesz jelen a Béla király téren a Gasztrosátorban. Kínálatukban a korábbiakhoz hasonlóan szerepelnek tradicionális ételek – vadpörkölt, halászlé, paprikás lisztben sült keszeg –, ugyanakkor meglepetésként kínálnak például angolnát is. A Liszt Ferenc téren pedig Étkes udvar tárja ki a kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában