felújítás

2019.05.09. 18:10

Megújul a forgalmas lakótelepi szakasz

Hanol Erzsébet

Fotó: Shutterstock illusztráció

Út- és közműfelújítás kezdődik hamarosan a lakótelepen, a Gesztenyés utca és a Kandó Kálmán utca Kishegyi út és Kurcsatov utca közötti szakaszán. A kivitelezésről szóló szerződést a napokban írta alá Szabó Péter polgármester és Szűcs Zoltán, az Amalfi Hungária Kft. ügyvezetője.

Szabó Péter a Paksihirnok.hu-nak elmondta, hogy a faltól falig rekonstrukcióval teljesen megújul a terület, és kerékpárutat is kialakítanak. Mivel ez a szakasz rendkívül forgalmas, a polgármester arra kéri a lakosságot, hogy legyenek türelemmel. Szűcs Zoltán ügyvezető hozzátette, hogy felújítják a város egyik legnagyobb átmérőjű ivóvíz gerincét, a felújítás része a távhővezeték-megújítás és minimális elektromos közműkiváltás is. Az útra új aszfaltburkolat kerül, a járdát térkövezik, és megújulnak a parkolók. A kivitelezés alatt folyamatosan biztosított lesz a forgalom, de előfordulhat majd félpályás útlezárás. A munkaterület átadása május közepén várható. A befejezés határideje 2019. szeptember 20. A beruházás értéke közel 285 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában