áradás

2019.05.31. 17:30

Nem jár kisvasút, túrázni sem lehet

TN

Fotó: Gemenc Zrt.

Az egymást követő árhullámok miatt a gemenci ártéri erdő egyharmada víz alá kerül. A dunai áradás nem veszélyezteti a vadállományt, azonban a kirándulók és az infrastruktúra védelmében június 2-ától teljesen szünetelteti a vonatközlekedést az erdei vasúton. Az erdőgazdaság egyben tájékoztatja a természetjárókat, hogy a túraútvonalak jelentős része nem használható. Jelenleg megközelíthetetlen a Pörbölyi Titán (hazánk legnagyobb, 12 méteres törzskerületű fája), valamint az Országos Kékkör Lassi-Pörböly-Baja-Dunafürdő közötti szakasza is járhatatlan.

A június elsejére meghirdetett kenutúra is elmarad. A Gemenc Zrt. felhívja a figyelmet arra, hogy a Duna mellék- és holtágaiban, köztük a Rezéti-Dunán az erős áramlás és a nagy mennyiségű uszadékfa jelentősen veszélyeztetik a vízen lévőket. Az erdőgazdaság nyomatékosan kéri az egyéni túrára készülőket, hogy a fokozott balesetveszély miatt a gemenci hullámtéri területeken halasszák el a tervezett vízitúrákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában