Út a munkaerőpiacra

2019.05.23. 17:30

Segítik az alacsony iskolai végzettségűeket

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Az „Út a munkaerőpiacra” kiemelt európai uniós projektről tartott időközi értékelő konferenciát dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott és dr. Gonda Ádám, a Tolna Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője ma, a Vármegyeházán. Elhangzott, hogy a Tolna Megyei Kormányhivatal a program 2015 és 2021 közötti megvalósítási időszakában 6,6 milliárd forint összegű támogatás felhasználását tervezi, amelynek segítségével megyénkben 5500 fő álláskereső részesül támogatásban.

– A kormány elkötelezte magát amellett, hogy erős nemzetállam legyen Magyarország, megerősítsük a gazdaságot, a népességet. A megfelelő kereset, jövedelem biztosítása az állampolgárok részére mindehhez nélkülözhetetlen – mondta a sajtótájékoztatón Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott.

Kitért a dombóvári Pasha Ipari és Kereskedelmi Kft. megszűnésére is. Mint arról mi is beszámoltunk, a cég globális piaci folyamatokra hivatkozva húzza le a redőnyt, s ezzel száznyolcvanöt dolgozó veszíti el az állását. Dr. Horváth Kálmán elmondta, hogy a munkavállalók Tolna, Baranya, Somogy megyéből jártak ebbe az üzembe dolgozni. A jogszabályban előírt lehetőségeknek megfelelően a Tolna Megyei Kormányhivatal mindent megtesz az érintett munkavállalók mielőbbi elhelyezkedésének elősegítése érdekében, szükség esetén átképzésekkel, munkaerő-közvetítéssel, illetve különböző munkaerő-piaci programokba való bevonással.

Az európai uniós projektről dr. Gonda Ádám főosztályvezető tartott részletesebb tájékoztatót. Ismertette, hogy 2019. áprilisában 4337 ember került be a programba, a Kormányhivatal így a tervek 78,9 százalékát már teljesítette. Ezidáig 3432-en a támogatással sikeresen munkába is álltak, 922-en képzésen vettek részt, 17-en pedig képzésben és támogatott elhelyezkedésben részesültek. Összesen 150 támogatott képzést indítottak, és a résztvevők 94,3 százaléka fejezte be sikeresen a programot.

Az országos eredményekről, valamint a munkaerőpiaci helyzetről Gerzsényi Ágnes, a Pénzügyminisztérium Munkaerőpiaci Programok Főosztályának tervezési referense tartott előadást.

Borítóképünkön Dr. Horváth Kálmán (jobbra) és dr. Gonda Ádám látható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában