biztonságosabb internetezés

2019.05.23. 18:10

Szűrőprogram segíti a biztonságot

Hanol Erzsébet

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Bűnmegelőzési előadást tartott a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában és a Paksi Deák Ferenc Általános Iskolában Biró Ilona Mária, a Paksi Rendőrkapitányság munkatársa. Az interaktív tanórán az őket leginkább érintő problémákról, az internet veszélyeiről, a zaklatásról és a kirekesztésről beszélgethettek a gyerekek az előadóval.

Komlósiné Kiss Anett, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy szülőknek is fontos tudni, mit tehetnek annak érdekében, hogy gyermekük ne váljon áldozattá. Tudatosítani kell a fiatalokban, hogy ami a világhálóra kerül, az ott is marad.

Tájékoztassák gyermekeiket az internetes zaklatásról, mondják el nekik azt is, hogy ha bármilyen módon zaklatják, ne titkolja el vagy szégyellje azt, hanem merjen segítséget kérni. Azt tanácsolják, hogy a biztonságosabb internetezés érdekében a szülők alkalmazzanak szűrőprogramokat, amelyek segítségével megválaszthatók a gyermekek számára elérhető oldalak, megelőzhetőek a zaklatások, valamint az, hogy gyermekük a világhálón erőszakos adattartalmakhoz hozzáférjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában