pályázat

2019.05.11. 14:30

Újra keresik a legszebb konyhakertet

TN

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Az önkormányzat ismét meghirdeti Szekszárdon „A legszebb konyhakertek” programot. Ezzel csatlakozik Kovács Szilvia ötletgazda, Karcag város alpolgármestere által létrehozott „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Ennek célja elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer-, gyógynövényeket, gyümölcsöt.

Az év témája: „Tájfajtákat, régi, saját megőrzésű fajtákat a kertekbe!” A programban az vehet részt, aki konyhakerti növényeket, gyümölcsöket termeszt saját, vagy bérelt földterületen.

Nevezni balkon, mini, normál, közösségi, zártkertben zöldséges, zártkertben gyümölcsös, zártkertben zöldséges és gyümölcsös kategóriákban lehet 2019. június 15-ig. Jelentkezési lap igényelhető és leadható a Polgármesteri Hivatal (Béla király tér 8.) 207-es szobájában, Bodó Katánál.

Jelentkezéskor vagy a verseny folyamán szívesen veszik, ha a termesztett kerti növényeket tartalmazó balkonjukról, kertjükről fényképeket küldenek a [email protected] e-mail-címre, amely segíti a bírálók munkáját és az országos jelöléshez szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában