mementó

2019.05.03. 15:30

Vándorol az abortuszszobor

Wessely Gábor

Fotó: A szerző felvétele

Templomról templomra vándorol az abortuszszobor. Az abortuszellenességet, az élet, a fogantatástól életnek tekintendő élet tiszteletét hirdeti. Szekszárdra Győrből hozták, s most, húsvét után szállították Paksra, a Jézus Szíve-templomba. Onnan május 9-én viszik tovább Harkányba. Súlyos alkotás, fizikai valójában és mondanivalóját tekintve egyaránt.

Egy fiatal szlovák művész, Martin Hudáček készítette mű másolata, címe: Meg nem született gyermek. Két alak képzeletbeli – vagy túlvilági – találkozását jeleníti meg. Egy márványból készült térdelő nő, aki az arcát a kezeibe temeti, és az üvegből megformázott, abortuszban elvesztett gyermeke, aki vigasztalóan nyújtja felé a karját. A bűn és a megbocsátás.

A plébánosok szerint, templomaikban, a szobor jelenléte erősíti a hívek abortuszellenes állásfoglalását. Szekszárdon a Szent Mónikás Édesanyák közösségének tagjai, a szobor jelenlétében tettek fogadalmat a lelki adoptálásra. Azaz vállalták, hogy kilenc hónapon keresztül imádkoznak egy-egy veszélyben lévő magzatért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában