jubileum

2019.05.20. 07:00

Városnapi forgatag zárta az évforduló ünneplését

Várossá avatása negyvenedik évfordulóját ünnepli idén Paks. Ebből az alkalomból több napos rendezvénysorozatot szerveztek, amelyet a szombati Város napja zárt le.

Hanol Erzsébet

Fotó: Molnár Gyula

A Város hete rendezvénysorozat zárasaként rendezték szombaton Pakson a már hagyományosnak számító Város napját, amely ezúttal is felvonulással kezdődött.

Az önkormányzat, az intézmények, a civil szervezetek csoportjai a Szent István térről indultak a Táncsics parkba, ahol a Roger Schilling zenekar fogadta őket és minden érdeklődőt. Szabó Péter polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a várossá avatása negyvenedik évfordulóját idén ünneplő település most is akkora fejlődés előtt áll, mint a hetvenes években. És ahogy akkor befogadó közeg várta az újonnan ide érkezőket, úgy most is. Szabó Péter mindemellett köszönetet mondott az előző városvezetőknek. Michael Franken, Reichertshofen polgármestere is köszöntötte az ünneplő paksiakat, a német település ugyanis harminc éve Paks testvérvárosa. A két polgármester a Város napján ismét megerősítette a két település közti szerződést.

A Táncsics-parkba kilátogatókat egész nap változatos programok fogadták. A nagy- és a kisszínapd fellépői – helyi tánccsoportok, énekegyüttesek – felváltva szórakoztatták a közönséget. Este pedig Szabó Balázs és bandája, majd a Charlie Band adott nagy sikerű koncertet. Ám nemcsak a színpadon, azok környékén is bőven volt látnivaló.

Egy-egy standdal képviseltették magukat a város intézményei, civil szervezetei, az egyházak, betekintést engedve a tevékenységükbe. Emellett többféle tematikából választhattak az érdeklődők. Volt múzeum- és kultúrsziget, egészségsziget, kóstolók, környezetvédelmi témák és sport is. No de a halászléfőző verseny sem maradhatott el, amelyre idén negyvenhárom csapat nevezett.

A Paks II tájékoztató kamionja is jelen volt, és szép számú látogatót fogadott. Mittler István kommunikációs igazgató elmondta, hogy idén is folytatja országjárását a kamion, és természetes volt, hogy hazai helyszínen is bemutatkoznak.

Mint mondta, a gyerekeket inkább a játékos feladatok érdekelték, míg a felnőtteket az foglalkoztatta, milyen fázisban tart az atomerőmű építés.

A Város hete során várostörténeti előadás, kiállítások, koncertek várták a lakosságot, és a múlt héten adták át a KRESZ-parkban készült A Pál utcai fiúk-graffitit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában