verseny

2019.05.27. 12:30

Würtz Ádám grafikusművészre emlékeztek

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Hatodik alkalommal szervezte meg országos képzőművészeti versenyét a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti ága. A versennyel a világhírű grafikusra, városuk szülöttjére, iskolájuk név­adójára emlékeztek és tisztelegtek. A pályázók az első fordulóban, az idei évben, Weöres Sándor: Vízipók című verséhez készítettek illusztrációt, amely vers a művészt is megihlette. A beérkezett, körülbelül kétszázötven pályaműből a zsűri negyvennyolc alkotás készítőjét hívta el a döntőre. Május 10-én négy korcsoportban alkothattak a meghívott kis „művészek”, bármely képzőművészeti technikával, szabadon választott méretben. A három órás kreatív alkotás során a fiatalok Könnyű László két Tamásiról szóló versének valamelyikét választhatták ihlető motívumnak. A műveket a díjátadó ünnepség idejére kiállították.

A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nagyszabású rendezvényét a város intézményei támogatták, valamint a diákok szülei is segítették. A hagyománnyá vált eseményt az izgalmas képzőművészeti feladatokkal a következő évben is folytatják. A szervezők azt szeretnék, hogy a megye sok iskolájához jusson el a verseny híre, amelyek a jövőben szívesen részt vesznek az ünnepi eseményükön.

Díjazottak névsora: 1–2. korcsoport: 1. Kulcsár Noel (Pécs), 2. Török Regina (Monostor­apáti), 3. Veréb Eszter (Tamási). Különdíj: Gamási Gergő (Pécs).

3–4. korcsoport: 1. Kerekes Kata (Bonyhád), 2. Antal Dóra (Aparhant), 3. Gulyás Félix (Tamási). Különdíj: Gergely Fruzsina (Tamási), Tóth Berta (Tamási), K. Németh Zsuzsanna Mikolt (Tamási).

5-6. korcsoport: 1. Csap Kata (Tamási), 2. Beréti Kristóf (Aparhant), 3. Nagy Domonkos (Keszthely). Különdíj: Paczolay Panna Sára (Tamási), Kovács Regina (Szarvas).

7-8. korcsoport: 1. Szentgyörgyi Adél (Tamási), 2. Szabó Nándor (Kiskőrös), 3. Szabó Klaudia (Tamási). Különdíj: Bogdán Melinda (Pécs), Tóth Réka (Pécs), Balogh Dorottya (Kiskőrös), Szabó-Pösztör Dóra (Kocsola), Nyírő Anett (Tamási).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában