Nemzeti Összetartozás Napja

2019.06.11. 15:30

Együtt énekelt hétezer diák

Tolnai Népújság

cof

Fotó: Beküldött kép

A Kurdi Körzeti Általános Iskola, a Tamási tankerületi Központ támogatásával, 1,5 éve dolgozik együtt a vajdasági Bácsfeketehegy Nikola Durkic Általános Iskolájával. Mint arról Farkas Sándor intézményvezető tájékoztatott, ezt az élő kapcsolatot kihasználva a két iskola 25-25 diákja együtt vett részt a Nemzeti Összetartozás Napján.

A diákok és kísérőik együtt utaztak Budapestre, ahol megtekintették az ország házát, valamint a Szent Koronát. Ezután a Kossuth téren a jelenlevő mintegy hétezer diákkal közösen énekelték el Szarka Tamás e napra írt dalát, a Kézfogást. Az éneklést rövid Duna-parti séta valamint a Holokauszt áldozatainak emlékművének megtekintése követte. A délutánba még belefért egy kis plázázás is. A program este a Budapest Spotcsarnokban az István, a király rockopera megtekintésével zárult.

A két iskola diákjai és pedagógusai egyetértettek abban, hogy ez a szép nap egy mindkét fél számára gyümölcsöző szakmai együttműködés egyik fontos és felemelő élményekkel teli állomása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában