értékmentés

2019.06.06. 12:30

Értékteremtő munkát végeztek

Hanol Erzsébet

Forrás: Archív

Fotó: Beküldött fotó

Ismét egykori uzdi iskolájuk, a korábbi Fördős kúria területén végeztek értékmentő, értékteremtő munkát a Sárszentlőrinc-Uzdért Egyesület és az Uzdi Diákok Baráti Társaság tagjai. Hozzájuk több falubeli és környező településen élő is csatlakozott. Az iskola egykori diákjai ma már nagyszülőkorúak, és többen az unokáikat is magukkal hozták a közösségi munkára.

A növényápolási feladatokon túl a korosodó fák rendbetételét is elvégezték, és a korábban kialakított virágszigeteket további évelő növényekkel gazdagították. Vámosi Józsefné különösen büszke volt unokájára, aki a levágott ágak összegyűjtésében jeleskedett. Többen folytatták a helytörténeti gyűjtemény állagmegőrző kezelését és örömmel hallgatták, kilencvenéves tanítójukat, Renkecz Józsi bácsit, aki az egyes tárgyak gyűjtéséhez fűződő emlékeit osztotta meg velük.

Farkasfalvi József, a diáktársaság elnöke elmondta, kezdeményezéseikkel az együttműködés fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában