sporttal a rák ellen

2019.06.24. 14:00

Közel ötszáz kilométert bicikliztek Szekszárdig

A Magyar Rákellenes Liga kerékpáros országjárást szervezett, hogy felhívja a figyelmet a mozgás, a sport fontosságára a daganatos és más betegségek megelőzésében, és a rehabilitációban.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A Magyar Rákellenes Liga Örökmozgók Kerékpáros Országjárás programjával azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a résztvevők minél többet mozogjanak, és példájukkal minél több embert vonjanak be a környezetükből a mozgásba. Az országjárásukhoz idén a Dél-Dunántúlon a Budapest-Pusztaszabolcs-Sárszentágota-Siófok-Tab-Lengyeltóti-Csurgó-Nagyatád-Szekszárd útvonalat választották.

Szombat délután négy órakor érkeztek a 6-os és a 65-ös számú főút találkozásához, a siófoki elágazó körforgalmához, ahol a Magyar Rákellenes Liga Szekszárdi Alapszervezet önkéntesei, és a Szekszárdi Kerékpárcentrum vezetője, valamint önkéntesei fogadták az érkezőket. Köszöntőt mondott dr. Máté István önkormányzati képviselő, majd a vendégeket bekísérték a Béla király térre, ahol Ács Rezső, Szekszárd polgármestere fogadta őket.

– Összesen négyszázhetvennyolc kilométert tettünk meg, visszafelé vonattal mentünk. Senkire semmit nem akarunk rákényszeríteni, de én például nagyon szeretek kerékpározni. Nem utolsó sorban pedig ez egy jó lehetőség volt arra, hogy a Rákellenes Liga ilyen sok alapszervezetét tudjuk érinteni, ez úszással vagy kajakozással nehezen ment volna. Idén nyolc alapszervezetet tudtunk meglátogatni – mondta a túráról Rozványi Balázs, a Liga elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában