elismerés

2019.06.12. 11:30

Öt diák „Tolna Megye Talentuma” díjat vehetett át

Mintegy százhúsz Tolna megyei tanuló eredményét ismerték el a tanulmányi versenyek díjkiosztó ünnepségén, melyet az Oktatási Hivatal Kaposvári Pedagógia Oktatási Központja szervezett a szekszárdi Garay János Gimnáziumban. A legeredményesebb öt diák és egy felkészítő pedagógus a megyei önkormányzat díját vehette át.

Tolnai Népújság

Fotó: Ótós Réka

A diákok a Tolna Megyei Önkormányzat által alapított „Tolna Megye Talentuma” címet vették át dr. Gábor Ferenc megyei főjegyzőtől. Létay Menyhért Díjat érdemelt az idén dr. Gesztesi Enikő, tekintettel kiváló pedagógusi és felkészítő tanári tevékenységére. Mint arról Tóth Róbert, az elnöki kabinet vezetője tájékoztatott, a kedd délután megtartott ünnepség résztvevőit dr. Kis Szilvia Zsuzsanna, az oktatási központ főosztályvezetője köszöntötte.

Mint elhangzott, a szép eredmények előrevetítik az egyetemi tanulmányokat, melyek után a jövő mérnökei, kutatói vagy művészei kerülnek ki a jelenlévők közül. Dicséretes a fiatalok munkája, hiszen a szabadidejüket áldozták fel azért, hogy mind jobbak legyenek – tette hozzá. A főosztályvezető ismertette a tanulmányi versenyeken résztvevők számát, melyek alapján több mint háromezer diák mérettette meg magát különböző megyei, regionális és országos szintű próbán. Mint elmondta: a szülők is köszönetet érdemelnek a támogatásért.

A díjátadók sorában szerepelt dr. Tarnai Nikoletta, a kormányhivatal igazgatója, dr. Haag Éva alpolgármester, valamint a tankerületek igazgatói: Csike Tamás és Gerzsei Péter.

Végezetül dr. Gábor Ferenc mondott beszédet a talentum díjak átadását megelőzően. Úgy fogalmazott, hogy az ifjúság sorsa, s azon belül a talentumok elismerése régóta szívügye a megyének. Utalva a közelmúltra elmondta: bár az iskolák fenntartása már nem szerepel feladataink lajstromán, az illetékes szervekkel való jó kapcsolat teret biztosít, hogy kifejezzük elismerésünket. A főjegyző szerint rendkívüli tudástőkét és értéket hordoz magában Tolna megyei ifjúság. Ugyan még nem látható, de hamarosan testet ölt a tehetség ereje, és remélhetőleg a megyében születnek különböző gyarapító alkotások – fejezte ki bizalmát. A diákok áldozatos munkáját illetően ecsetelte: nem könnyű jónak lenni, a legjobbnak meg kiváltképp, hiszen mind a környezetünket, mind önmagunkat rendkívül nehéz felülmúlni. Ez azonban mégis sikerül, s ettől válnak talentummá e gyermekek – mutatott rá dr. Gábor Ferenc.

A megye elismerését öt fiatal fogadta személyesen – Tolna Megyei Talentuma 2019-ben:

Díjazottak

1. Stingli Zsuzsanna (Dunaföldvári Kegyes József Általános Iskola, 5. osztály)

Szép Magyar Beszéd, megyei I. helyezés

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, megyei I. helyezés

Felkészítő: Botka Nóra

2. Biró Botond (Zombai Általános Iskola, 8. osztály)

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, megyei I. helyezés

Felkészítő: Takácsné Köteles Anikó

Országos német tanulmányi verseny, megyei I. helyezett

Felkészítő: Mátis Éva

3. Angyal Réka (Szekszárdi Garay János Gimnázium, 10. évfolyam)

SAVARIA történelemverseny, megyei II. helyezés, országos I. helyezés

Felkészítő: Dr. Gesztesi Enikő

4. Eszéky Ottó (Dunaföldvári magyar László Szakképző Iskola,10. évfolyam)

Implom József helyesírási verseny, megyei I. helyezett

Szép Magyar Beszéd, megyei I. helyezett

Felkészítő: Fazekas Attiláné

5. Szirányi Péter (Szekszárdi Garay János Gimnázium, 10. évfolyam)

SAVARIA történelemverseny, megyei III. helyezés

Szép Magyar Beszéd, megyei I. helyezés

országos versenyen, Kazinczy érmet nyer

Felkészítők: Werner István, Báló Marianna

Borítóképünkön Eszéky Ottó (balról), Angyal Réka, dr. Gesztesi Enikó, dr. Gábor Ferenc, Szirányi Péter, Stingli Zsuzsanna és Biró Botond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában