2019.06.25. 17:30
Termelők és borfogyasztók koccintottak Gyönkön
Megtartották a „Koccintás” nevű országos rendezvénysorozat idei évi alkalmát az elmúlt szombaton, a helyi Művelődési Ház és Könyvtár épületében, tájékoztatott a gyönki Német Nemzetiségi Egyesület.
Termelők és borfogyasztók koccintottak Gyönkön a Magyar Bor napján, egy nívós rendezvényen
Fotó: Beküldött kép
Már több éves hagyomány, hogy a magyar bor napján a borvidéki településeken a termelők és a borfogyasztók közösen koccintanak egymással az ország minden részén, és még a határon túl is. A gyönki Német Nemzetiségi Egyesületnél a rendezvény lassan szintén hagyománnyá válik, ők már ötödik éve rendezik meg a magyar borokat népszerűsítő összejöveteleket.
– Az eseményen a rossz idő ellenére idén is szép számmal jelentek meg résztvevők, összesen száztizenöten voltunk – mondta Kemler Imréné elnök. – Délután hat órakor a gyönki Simigh Családi Pincészet kékfrankos rozé borával koccintottunk, majd Pap Rita és Bodnár Attila műsorát tekintettük meg. Az éjszakába nyúló rendezvényen mindenki jól érezte magát. A vacsorát követően fogytak a finom helyi borok, és nagyszerű alkalom nyílt a baráti beszélgetésekre.
A koccintásra emellett minden gyönki borosgazda hozta a saját borát, az eseményen körülbelül tizenöt gazda jelent meg – tájékoztatott az elnök. Sajnos Papp Rita és Bodnár Attila koncertje közben érkezett a vihar, ezért a mulatság végül a Művelődési Ház és Könyvtár épületében zárult. A vacsora chilis bab volt, amelyet Wolf Henrik, az egyesületük állandó szakácsa készített tizenöt kiló húsból, tizenkét kiló babból, három kiló kukoricából, hat kiló hagymából, sok paradicsomból, finom fűszerek felhasználásával.