a magyar bor napja

2019.06.25. 17:30

Termelők és borfogyasztók koccintottak Gyönkön

Megtartották a „Koccintás” nevű országos rendezvénysorozat idei évi alkalmát az elmúlt szombaton, a helyi Művelődési Ház és Könyvtár épületében, tájékoztatott a gyönki Német Nemzetiségi Egyesület.

Brunner Mónika

Termelők és borfogyasztók koccintottak Gyönkön a Magyar Bor napján, egy nívós rendezvényen

Fotó: Beküldött kép

Már több éves hagyomány, hogy a magyar bor napján a borvidéki településeken a termelők és a borfogyasztók közösen koccintanak egymással az ország minden részén, és még a határon túl is. A gyönki Német Nemzetiségi Egyesületnél a rendezvény lassan szintén hagyománnyá válik, ők már ötödik éve rendezik meg a magyar borokat népszerűsítő összejöveteleket.

– Az eseményen a rossz idő ellenére idén is szép számmal jelentek meg résztvevők, összesen száztizenöten voltunk – mondta Kemler Imréné elnök. – Délután hat órakor a gyönki Simigh Családi Pincészet kékfrankos rozé borával koccintottunk, majd Pap Rita és Bodnár Attila műsorát tekintettük meg. Az éjszakába nyúló rendezvényen mindenki jól érezte magát. A vacsorát követően fogytak a finom helyi borok, és nagyszerű alkalom nyílt a baráti beszélgetésekre.

A koccintásra emellett minden gyönki borosgazda hozta a saját borát, az eseményen körülbelül tizenöt gazda jelent meg – tájékoztatott az elnök. Sajnos Papp Rita és Bodnár Attila koncertje közben érkezett a vihar, ezért a mulatság végül a Művelődési Ház és Könyvtár épületében zárult. A vacsora chilis bab volt, amelyet Wolf Henrik, az egyesületük állandó szakácsa készített tizenöt kiló húsból, tizenkét kiló babból, három kiló kukoricából, hat kiló hagymából, sok paradicsomból, finom fűszerek felhasználásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában