gyász

2019.07.10. 19:10

Elhunyt Vöő József, Báta korábbi polgármestere

Mauthner Ilona

Fotó: Shutterstock

Június 28-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Vöő József Báta korábbi polgármestere, önkormányzati képviselője és díszpolgára. A hír családját, de a település lakóit is váratlanul érte, hiszen még csak a 74. éves volt és életének utolsó időszakát is aktívan élte.

Vöő József három cikluson keresztül vezette a falut 1990-től egészen 2002-ig. Ezt követően pedig 2014-ig önkormányzati képviselőként dolgozott. Sokat tett a településért, az ő munkásságához kötődik, hogy Báta is csatlakozott az országos gázhálózat bevezetéséhez, hasonló szerepe volt a telefonhálózat Bátán történő kiépítésében is. A járdák és a betonutak építése is ezekben az években kezdődtek. Az úgynevezett pince-programot is megoldotta, a főút alá benyúló pincéket sorra be kellett temetni, mert veszélyessé váltak a környezetükre.

Vöő József Bátán született és egész életét ott is élte le. Felesége, lánya és annak családja gyászolják. A bátai köztemetőben holnap helyezik örök nyugalomra. Az elhunytat Báta Község Önkormányzata saját halottjának tekintette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában