tanévzáró

2019.07.02. 19:10

Értékes jutalmakat kaptak a tanulók Cikón

Szeri Árpád

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Lezárult a tanév, a nyolcadik osztályos diákok elköszöntek a Cikói Perczel Mór Általános Iskolától. A ballagást Erni Krisztiánné, a hetedikesek osztályfőnöke szervezte, a diákok szüleinek segítségével. Hernerné Szőts Hajnalka igazgató a tanévet sikeresnek nevezte, ezt az is bizonyítja, hogy a tizennégy végzős tanuló, a kiváló felkészítésnek köszönhetően, már most ott érezheti magát a kiválasztott középiskolában.

A díjazott tanulók csapatába Bekfi István, Fábián Nóra, Szabó Ármin, Hajdu Bettina, Lehoczki Marót, Virág Boglárka, Eszenyi Noel, Illés Szabolcs, Szabó Ágnes, Szabó Eszter, Zsalakó Ramóna, Herner Petra, Győrfi Dániel, Kiss Noel, Bogos Lili és Vajda Bence tartozik. A végzős osztályból Pék Martin, Herner Dóra és Herner Kitti német alapfokú nyelvvizsgát is tett.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat minden évfolyamon tízezer forintos utalványt adott a legjobb németesnek, illetve két 8. osztályos tanuló, Herner Kitti és Herner Dóra a nyolc év alatt nyújtott német nyelvi eredmény elismeréseképpen kapott jutalmat. Mindezt tetézte az a harmincöt-harmincötezer forint, melyet ugyancsak az említett két fiatal vehetett át Cikó Község Képviselő-testülete jóvoltából. Az iskola alapítványa pedig Bogos Lili és Vajda Bence 8. osztályos tanuló nyolc év alatt végzett, kiemelkedő közösségi munkáját ismerte el papír-írószer jutalommal.

A közelmúltban egy pályázati sikernek köszönhetően az iskola tizenhét kiváló tanulója vehetett részt kiránduláson. Az önkormányzat mikrobusza Pécsre vitte a csapatot, melynek tagjai a Zsolnay-negyeddel, a Planetáriummal, a Csodák Palotájával ismerkedhettek meg. A maradandó élményt jelentő nap mozielőadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában