vidékfejlesztési pályázat

2019.07.20. 13:00

Felújítják a kisszékelyi külterületi utakat

Összesen kilencvenegy millió forintos beruházásról van szó, amely során négy útszakaszt újítanak fel.

Brunner Mónika

útfelújítás

Fotó: Shutterstock

Átadták a település külterületi útjainak munkaterületeit múlt héten, így megkezdődhetnek az útfelújítási munkák több rövidebb szakaszon, tájékoztatta portálunkat Pajor Ágnes polgármester. Mint ismertette, összesen 1545 méter, zömében aszfaltos út épül. Az útépítési projektet a vidékfejlesztési pályázatuknak köszönhetően tudták elindítani. Összesen kilencvenegy millió forintos beruházásról van szó, amely során négy útszakaszt újítanak fel, mindegyiket a település külterületein. A projektet előkészítő úttervezésekkel elégedettek, azért is, mert azt mutatják, hogy nagy valószínűséggel tudják tartani a határidőket.

Ebben segítséget nyújt az is, hogy az önkormányzati utak karbantartásához szükséges gépeket a település még tavaly decemberben meg tudta vásárolni, ugyanennek a nyertes pályázatnak köszönhetően. A megvásárolt eszközöket, a traktorra szerelhető grédert, azaz földgyalut és három, különböző méretű árokásó kanalat mind használják a munkálatokhoz. A külterületi útjavításokban közmunkások is tevékenyen részt vesznek, az önkormányzat jelenleg három férfi munkást foglalkoztat, és egy főállású munkavezetőt.

– Az útépítést már korábban szerettük volna elkezdeni. Ám sok időre volt szükség a részletes tervek kidolgozásához, az engedélyeztetéshez, a közbeszerzési eljárás lefolytatásához. Az előkészítő szakasz után csak mostanra jutottunk el oda, hogy létrejöhetett a szerződés a kivitelező céggel – mondta lapunknak Pajor Ágnes, Kisszékely polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában