akadálymentesítés

2019.07.09. 18:10

Folytatódik a járdák akadálymentesítése

Budavári Kata

20190709 ,Szekszárd , Ács Rezső Szekszárd polgármestere sajtótájékoztatót adott a járda akadálymentesítési munkálatairól. fotós: Makovics Kornél Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Akadálymentesítik a járdát a szekszárdi Garay gimnázium mögött a Csokonai utcában. Ács Rezső polgármester az itt tartott mai sajtótájékoztatón elmondta, pályázati támogatásból végeznek ilyen munkát harminchét helyszínen ebben az évben. Igyekeztek a város több pontján javítani a közlekedés biztonságát.

Padkasüllyesztés, burkolatjavítás már 2017-ben is volt ötven helyszínen, akkor és most is az átkelőhelyekre összpontosítottak. Idén körülbelül tízmillió forintot fordít a város arra, hogy babakocsival, kerekes székkel, gyalog és kerékpárral is könnyebb legyen átkelni ezeken a csomópontokon. A felújítás egyebek mellett az Arany János, a Béri Balogh, a Dózsa György, a Mészáros Lázár és a Wesselényi utcákat érinti. Egy kifejezetten járdafelújításról szóló programban pedig húszmillió forintot fordít a város felújításokra, tájékoztatott a városvezető.

A megvalósulást vizsgálják

Ács Rezső arról is beszélt, hogy az elkövetkező hetekben a képviselőkkel együtt végig járják azokat a helyszíneket, ahol a polgármester szabadtéri fogadóórákat tartott. Azt veszik szemügyre, a már elvégzett fejlesztések miként valósultak meg, és, hogy milyen további intézkedésekre van szükség. A most zajló akadálymentesítések elkészülnek az őszi nagy rendezvényekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában